Απεντόμωση

Η απεντόμωση αναφέρεται στο σύνολο των ενεργειών που αποσκοπούν στον έλεγχο και την αντιμετώπιση του πληθυσμού των εντόμων και των παρασίτων που προσβάλλουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου για την απεντόμωση καθορίζεται από αρκετούς παράγοντες όπως το είδος και οι συνήθειες των εντόμων που αντιμετωπίζονται, τα χαρακτηριστικά του χώρου επέμβασης, αλλά και οι συνθήκες του περιβάλλοντος (θερμοκρασίας, υγρασίας). Η απεντόμωση αποτελεί μια διαδικασία ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων, κατά την οποία δίνεται έμφαση σε μεθόδους φιλικές στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Οι εφαρμογές βασίζονται στην πρόληψη και τη συνεχή παρακολούθηση των χώρων με στόχο την έγκαιρη επέμβαση.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΨΕΚΑΣΤΗΡΕΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΕΩΣ

Εφαρμόζεται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και προσφέρει το πλεονέκτημα της διείσδυσης του φαρμάκου ακόμα και σε σημεία που δεν προσεγγίζονται εύκολα, όπως χαραμάδες και ρωγμές που είναι συχνές εστίες εντόμων.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΨΕΚΑΣΤΗΡΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΕΩΣ

Για εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους και ειδικότερα για την κάλυψη μεγάλων εκτάσεων. Συχνή χρήση στην καταπολέμηση κουνουπιών και των προνυμφών τους με πολύ καλά αποτελέσματα.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ ΝΕΦΕΛΟΨΕΚΑΣΜΟ

Γίνεται με χρήση ειδικού μηχανήματος, νεφελοποιητής (fogger) που ατμοποιεί το διάλυμα ψεκασμού ώστε να εισχωρήσει σε σημεία όπου ο ψεκασμός είναι ανέφικτος.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΜΕ GEL

Πρόκειται για δόλωμα σε μορφή σταγόνων που τοποθετείται σε σημεία που συχνάζουν τα έρποντα έντομα και η δράση του είναι ριζική. Είναι άοσμο, εντελώς ακίνδυνο και δεν απαιτείται η μετακίνηση αντικειμένων από τον χώρο κατά την διάρκεια της εφαρμογής. Είναι ιδανικό για χρήση σε κουζίνες, ηλεκτρικές συσκευές, εργαστήρια παραγωγής τροφίμων, χώρους εστίασης, όπου ο ψεκασμός δεν ενδείκνυται. Ειδικότερα για την καταπολέμηση της γερμανικής κατσαρίδας (Blatella Germanica) είναι απαραίτητη η απεντόμωση με gel.

Σε κάθε εφαρμογή γίνεται ορθολογική χρήση των χημικών σκευασμάτων, τα οποία είναι όλα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα και σέβονται το περιβάλλον.

Άλλες υπηρεσίες

Απολύμανση-COVID-19

Σε ευαίσθητους χώρους όπου κρίνεται απαραίτητος ο έλεγχος του μικροβιακού φορτίου, απαιτείται η εφαρμογή της μικροβιοκτονίας. Σε χώρους όπως σχολεία, μέσα μεταφοράς , μαζικής εστίασης, αυξημένου συνωστισμού, κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη ελέγχου της υγιεινής προς αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.
Περισσότερα

Μυοκτονία

Τα τρωκτικά αποτελούν σοβαρή απειλή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του καθώς είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών, με κυριότερη τη λεπτοσπείρωση, και προκαλούν ζημιές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Περισσότερα

Εξειδικευμένες Εφαρμογές

Οι εξειδικευμένες εφαρμογές της Υγειοχημικής περιλαμβάνουν υπηρεσίες όπως Yποκαπνισμός, Εφαρμογές για Ξυλοφάγα Έντομα-Τερμίτες, Οικολογική καταπολέμηση Κοριών & Ακάρεων και Απώθηση φιδιών και πτηνών.
Περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας με όποιον τρόπο επιθυμείτε για να κλείσετε ραντεβού
Επικοινωνία
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram